Αποτριχωση με laser

Sunbox

πολυδυναμο κεντρο αισθητικης & διαιτας στη Θεσσαλονικη

Σε ποιους μπορεi να εφαρμοστεi η αποτρiχωση με laser;

Η απάντηση για την καταλληλότητα των ανθρώπων στους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί η
αποτρίχωση, είναι θετική και για τα δύο φύλα διότι μπορεί να εφαρμοστεί εξίσου σε άντρες και γυναίκες, όμως ευνοεί πολύ περισσότερο, όσους έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, και σκούρο χρώμα τρίχας. Αυτό συμβαίνει διότι η συγκεκριμένη αποτριχωτική διαδικασία στοχεύει στην μελανίνη του δέρματος, οπότε είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί η σκουρόχρωμη τρίχα που βρίσκεται σε ανοιχτού χρώματος επιδερμίδα .Η μέθοδος αποτρίχωσης με laser ενδείκνυται για όλα τα σημεία του σώματος στα οποία μπορεί να έχουμε τριχοφυΐα, και αφαιρεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα τρίχες από το πρόσωπο, τις μασχάλες, το μπικίνι, τους γλουτούς, τα πόδια, τη κοιλιά, την μέση και την πλάτη.

Πως λειτουργει η αποτριχωση με laser; Τι ρολο παιζει το χρωμα της τριχας;

‘Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η μέθοδος αποτρίχωσης με laser λειτουργεί με την διαδικασία εντοπισμού της μελανίνης που βρίσκεται στην τρίχα ώστε να την αφαιρέσει. Όσο περισσότερο λοιπόν υπάρχει διαθέσιμη η χρωστική ουσία της μελανίνης στην τριχοφυΐα που καλούμαστε να εξαλείψουμε, και όσο παχύτερες είναι οι τρίχες, τόσο πιο εύκολα εξασφαλίζετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε, με την μόνιμη απομάκρυνση της τριχοφυΐας. Γνωρίζοντας πως λειτουργεί το Laser, γίνεται αντιληπτό ότι η απαλλαγή από ανοιχτόχρωμη τριχοφυΐα, αποτελεί δυσκολότερο έργο, καθώς οι τρίχες σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουν επαρκή ποσότητα μελανίνης, οπότε χρειάζονται και περισσότερες συνεδρίες για να εξασφαλιστεί ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Η ίδια δυσκολία παρουσιάζεται κι όταν οι τρίχες είναι πολύ λεπτές, κι αυτό γιατί υπάρχει αδυναμία λήψης της θερμοκρασίας που παράγει το laser. Συνεπώς, η αφαίρεση τριχών που είναι γκρίζες ή λευκές είναι αδύνατη, διότι στερούνται μελανίνης.

ΝΕΑ Προσφορα! Αποτριχωση laser για ανδρικα ποδια μονο 80€! “
Υπαρχει διαφορα μεταξυ των τεχνολογιων IPL (φωτολυση) και LASER στην αποτριχωση;

Η αποτρίχωση εκτός από την μέθοδο με laser, εφαρμόζεται και μέσω της τεχνολογίας IPL, δηλαδή της μεθόδου φωτόλυσης. Αυτές οι δύο διαδικασίες διαφέρουν ως προς την εφαρμογή τους. Κατά την φωτόλυση παράγεται ένα ευρύ φάσμα φωτός, το οποίο εκτός από τις τρίχες που θέλουμε να αφαιρέσουμε, θερμαίνει και τους περιβάλλοντες ιστούς. Επειδή η θερμότητα δεν εφαρμόζεται μόνο στο στοχεύον σημείο που είναι απαραίτητο ,αυτό έχει ως συνέπεια την παραγωγή φτωχών αποτελεσμάτων. Επιπλέον, αν ο ασθενής διαθέτει σκουρόχρωμη επιδερμίδα διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθει έγκαυμα. Η ελλειπτικότητα της μεθόδου φωτόλυσης αποδεικνύεται από πολλούς παράγοντες, στους κυριότερους όμως, ανήκει το γεγονός ότι μπορούν όλοι να την εφαρμόσουν χωρίς να χρειάζεται να έχουν άδεια. Αντίθετα, για την εφαρμογή της μεθόδου αποτρίχωσης με laser απαιτείται εξειδικευμένος ιατρός. Γενικότερα η διαδικασία φωτόλυσης εφαρμόζεται με την χρήση φθηνού εξοπλισμού, και είναι πιθανότερο ότι τα αποτελέσματα που προσφέρει είναι ελλιπή. Στο Κέντρο μας Sunbox στην Θεσσαλονίκη, επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε μέθοδο αποτρίχωσης με laser.

 

Ποσες συνεδριες laser αποτριχωσης θα χρειαστω και ποιο ειναι το χρονικο διαστημα που θα απεχουν μεταξυ τους οι συνεδριες;

Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας laser, ποικίλει ανάλογα με τον τύπο δέρματος που επιδέχεται την αποτρίχωση. Συνεπώς η έντονη σκούρα τριχοφυΐα χρειάζεται λιγότερες συνεδρίες, ενώ η ανοιχτόχρωμη τριχοφυΐα περισσότερες για το επιτυχές του αποτελέσματος. Με την ολοκλήρωση της συνεδρίας, στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί μετά από 15 μέρες μια επαναληπτική συνεδρία, η οποία βελτιώνει τα αποτελέσματα της πρώτης .Οι συνεδρίες απέχουν περίπου 4 βδομάδες η μία από την άλλη, ενώ το σύνολο των συνεδριών που χρειάζεται κάποιος για να απαλλαγεί μόνιμα από την τριχοφυΐα είναι 5 με 6 συνεδρίες.

 

Ειναι επωδυνη η εφαρμογη laser αποτριχωσης;

Η αποτριχωτική διαδικασία με laser δεν δημιουργεί πόνο. Κατά την διάρκεια παραγωγής θερμότητας για την αφαίρεση της τρίχας, παράγεται ταυτόχρονα δροσερός αέρας που ψύχει το σημείο ώστε να είναι η διαδικασία ανώδυνη. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις έχει χρησιμοποιηθεί αναισθητική κρέμα (EMLA), κι αυτό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως είναι η αποτρίχωση της ευρύτερης περιοχής του μπικίνι που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.

 

Τι πιθανες ανεπιθυμητες ενεργειες εχει η εφαρμογη laser αποτριχωσης;

Η μοναδική ανεπιθύμητη ενέργεια που έχει παρατηρηθεί, είναι ο σχηματισμός μικρών ερυθρών ογκιδίων, που ονομάζονται πομφοί και παρουσιάζονται στα στόμια του θύλακα της τρίχας. Αυτά βέβαια δεν έχουν μόνιμο χαρακτήρα, αλλά δημιουργούνται εξαιτίας του ερεθισμού της περιοχής από το laser. Χαρακτηρίζονται από κνησμό, ο οποίος όμως δεν διαρκεί και παύει να υφίσταται μετά από λίγες ώρες, με την επάλειψη αντιφλεγμονώδους ενυδατικής κρέμας.

 

Πως μπορω να πετυχω με την βοηθεια του laser την ελαττωση (αλλα οχι την εξαφανιση) της πυκνοτητας της τριχοφυιας μιας περιοχης;

Για να ελαττώσετε απλά την τριχοφυΐα, αντί να ολοκληρώσετε τον απαιτούμενο αριθμό για την πλήρη εξάλειψη της, μπορείτε απλώς να κάνετε τις μισές συνεδρίες. Δηλαδή αντί για 6 που χρειάζεται, να κάνετε 3.

 

Τι προετοιμασια πρεπει να κανω πριν την εφαρμογη του laser για αποτριχωση;

Πριν να επιχειρήσετε να κάνετε αποτρίχωση με laser, θα πρέπει να απέχετε τουλάχιστον για ένα μήνα από κάθε αποτριχωτική διαδικασία, όπως π.χ. αποτρίχωση με κερί ή silkepil, διότι οι συγκεκριμένες διαδικασίες αποδυναμώνουν την ρίζα της τρίχας, και κατά την διάρκεια της εφαρμογής, η μέθοδος με laser δεν είναι αποδοτική. Από κάθε τέτοια διαδικασία αποτρίχωσης, θα πρέπει να απέχετε και κατά την διάρκεια των συνεδριών. Το μόνο που επιτρέπεται, κι αυτό μονάχα αν κριθεί απαραίτητο, είναι το ξύρισμα. Επιπλέον, η περιοχή που πρόκειται να αποτριχωθεί πρέπει να έχει ξυριστεί (ή αν πρόκειται να αποτριχωθεί κάποιο σημείο του προσώπου, θα πρέπει οι τρίχες να κοπούν με ένα ψαλιδάκι), 2-3 μέρες πριν την εφαρμογή του laser. Αυτό μας εξασφαλίζει ότι η ενέργεια του laser θα αξιοποιηθεί εκεί ακριβώς που πρέπει (δηλαδή στη ρίζα της τρίχας) και όχι στο στέλεχος της τρίχας (το τμήμα της τρίχας που εξέχει επάνω από το δέρμα). Επίσης αν το laser επιδράσει στο στέλεχος της τρίχας, αυτό θα λιώσει και θα δημιουργήσει ένα μικρό έγκαυμα πάνω στην επιφάνεια του δέρματος . Συνεπώς, πρέπει να ξυρίζουμε την περιοχή 2-3 μέρες πριν την κάθε εφαρμογή, και να αποφεύγουμε για όλη την διάρκεια της θεραπείας με laser μεθόδους αποτρίχωσης που ξεριζώνουν την τρίχα.Ποιοι είναι οι λόγοι υπερβολικής τριχοφυΐας (υπερτρίχωσης – δασυτριχισμού) που πρέπει να διερευνηθούν πριν την έναρξη θεραπείας με laser;

Η υπερβολική τριχοφυΐα μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες ή ακόμη και σε ενδοκρινολογικές (ορμονικές) διαταραχές, όπως είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η αντίσταση στην ινσουλίνη, και τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε σχέση με τον θυρεοειδή. Η υπερβολική τριχοφυΐα, μπορεί να είναι επίσης: απότοκο συγκεκριμένων φαρμακευτικών αγωγών, απόρροια της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης, καθώς και αποτέλεσμα της χρήση αποτριχωτικών μεθόδων οι οποίες επηρεάζουν κακότροπα την ρίζα της τρίχας. Τέλος πρέπει να σημειωθεί, ότι πριν ξεκινήσουμε την θεραπεία με laser, κάνουμε προαιρετικά μια σειρά ειδικευμένων εξετάσεων, για τις παθολογικές αιτίες υπερτρίχωσης. Αυτό προτείνεται εκτός από περιπτώσεις που υπάρχει υπερβολική τριχοφυΐα, σε περιπτώσεις που εμφανίζεται τριχοφυΐα σε σημεία που δεν θα έπρεπε, όπως συμβαίνει με πολλές γυναίκες όπου βγάζουν τρίχες κάτω από το πηγούνι.

Η εφαρμογή γίνεται από ειδικευμένο Ιατρό.